Galerie Califia

Dveře Galerie Califia se poprvé otevřeli v roce 2007. Americká umělkyně Barbara Benish s podporou města Horažďovice a místních umělců: Jitky Petrášové, Petra Kalaše, Šárky Hnátové, Aleše Loziaka a Zuzany Koubové zahájila činnost galerie moderního umění na maloměstě. Díky podpoře Ministerstva kultury, Plzeňského kraje, města Horažďovice a dalším sponzorům a přátelům může Galerie Califia stále přinášet mezinárodní kulturu do regionu Plzeňského kraje. 

Jméno galerie je odvozené z kořene názvu pro stát Californie. Califia je legendární bohyně, která střežila zlato ukryté na březích Tichého oceánu. Galerie Califia je nekomerční prostor zaměřený na výstavy mezinárodního a regionálního umění – představuje jakýsi experiment v mnoha rovinách. Naším cílem je prostřednictvím kolektivních výstav vytvářet prostor a podmínky pro umělecký i multikulturní dialog. V našich prostorách dáváme možnost vystavovat netradičním, známým i méně známým umělcům z celého světa. Spojením začínajících se zavedenými a místních se zahraničními umělci se Califia snaží otevírat dveře multikulturnímu dialogu. Naše malá galerie je integrací ekonomického rozvoje regionu. Jedná se o model, který dává příklad jak malé město, může fungovat a nadále se rozvíjet a to nejen ekonomicky. 

Galerie Califia je provozována občanským sdružením Art Dialogue, které má mimo galerii i další aktivity, kterými se snaží propojovat kulturu, vzdělávání, ekologiia a mezinárodní spolupráci. Pro více informací o našich dalších aktivitách navštivte www.art-dialogue.org

Jsme otevřeni novým návrhům se stran kurátorů a umělců.